Bestanden en websites voor analyse indienen

We houden er alles aan om de meest up-to-date database van virussen en gevaarlijke websites bij te houden. Gebruikersbevindingen zijn een zeer belangrijk onderdeel van het bijhouden van een nauwkeurige database.

Selecteer een indieningstype:
Verstrek uw gegevens
Voeg het kwaadwillende bestand toe

Bijgevoegde bestanden moeten:

  • Comprimeren tot een zip-bestand
  • Met wachtwoord 'infected' beschermd
  • Een maximum van 500 MB

Kwaadwillende bestanden

Als een via deze pagina ingediend bestand nieuwe malware bevat die wij momenteel niet kennen, wordt er een definitie aan onze databases toegevoegd. Hierna zal onze antivirus het blokkeren, detecteren en indien mogelijk verwijderen in toekomstige antivirusscans.


Vals-positieven

Als een bestand ten onrechte is gedetecteerd tijdens een antivirusscan, wordt dit een vals-positief genoemd. Door een vals-positief in te dienen, beoordelen we het bestand en als we het erover eens zijn dat de vlag onjuist is, werken we onze definitiedatabase bij.

Kwaadwillende website

Als een website die via deze pagina wordt ingediend, malware host of phishing-pogingen bevat, blokkeren we deze binnen onze Web Shield-service. Na dit te hebben gedaan, worden onze gebruikers beschermd tegen het per ongeluk bezoeken van de website.

Vals-positieven

Als een website per ongeluk is geblokkeerd door Web Shield en geen malware of phishing-pogingen bevat, zullen we de inzending beoordelen en als we akkoord gaan, wordt deze verwijderd uit onze definitiedatabase.

Stap 1 Openen Zodra uw gratis download is voltooid, klikt u op 'PC Protect.exe' onderin de hoek
Stap 2 Toestaan Als erom wordt gevraagd, klikt u op 'Ja' om PC Protect toestemming te geven voor de installatie
Stap 3 Installeer De PC Protect-app wordt gelanceerd. Klik op 'Installeren' en volg de verstrekte instructies